Vastgoed Opkopers

Hoe een geërfd huis verkopen met meerdere erfgenamen

huis verkopen met meerdere erfgenamen

Na het overlijden van een dierbare kun je voor de taak komen te staan om het geërfd huis te verkopen. Als er meerdere erfgenamen zijn, kan dit een ontmoedigende taak zijn. Hier zijn een paar dingen die je moet weten over de verkoop van een huis dat geërfd is met meerdere erfgenamen.

Aanvaarding erfenis

Het proces van de verkoop van een geërfd huis met meerdere erfgenamen begint met de aanvaarding van de erfenis. Als ook maar één erfgenaam zijn erfenis niet aanvaardt, kan het huis nog niet verkocht worden. 

Moeten alle erfgenamen tekenen bij verkoop huis?

Als je er zeker van bent dat alle erfgenamen hun erfenis hebben aanvaard, kun je beginnen met de verkoop van het huis. Alle erfgenamen moeten instemmen met de verkoop van het huis door het ondertekenen van de verkoop. Als één erfgenaam weigert te verkopen, kan het huis niet verkocht worden.

Wat bij weigering één van de erfgenamen?

weigering één van de erfgenamen

In dat geval is het eerst interessant om samen met de andere erfgenaam een gesprek aan te gaan. Dit kan ook bij de notaris plaatsvinden. Als de erfgenaam blijft weigeren, is het mogelijk om naar de rechtbank te stappen zodat zij dit overnemen. Dit kan echter maanden duren.

Wanneer uitbetaling erfenis na verkoop huis?

Meestal is de verkoop van het huis de langstdurende kwestie bij een erfenis. Eenmaal het huis verkocht is, kan de verdeling en betaling snel gaan. Hoe sneller het huis verkocht wordt, hoe sneller je dus geld zal krijgen uit de erfenis. Om de verkoop snel te laten gaan, kan je eventueel een beroep doen op een professionele opkoper van huizen.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?