Vastgoed Opkopers

Wat is huis verkopen uit de hand?

huis verkopen uit de hand

Als je je huis uit de hand verkoopt, komen jij en de koper een prijs voor de woning overeen. De voorwaarden worden vastgelegd in een voorlopige koopovereenkomst, die bindend is. Als de koper meer tijd nodig heeft om te beslissen, kan hij de verkoper om een optie vragen. Dit is een toezegging van de verkoper om gedurende een bepaalde periode niet aan iemand anders te verkopen. Als de koper tijdens deze periode besluit het huis te kopen, moeten ze de verkoper schriftelijk op de hoogte stellen en is de verkoop definitief.

Wat zijn de kosten van huis uit de hand verkopen? 

Om je huis uit de hand te verkopen betaal je enkel de normale kosten bij de notaris en ook de kosten voor verschillende attesten.

Je betaalt in dit geval wel geen enkele commissie aan de notaris (tot 2% van de verkoopprijs) of commissie aan een vastgoedmakelaar (tot 6% van de verkoopprijs).

Wat zijn de voordelen van het uit de hand verkopen van je huis? 

Je huis uit de hand verkopen betekent dat je een bindende overeenkomst hebt met de koper. Dit is gunstig omdat het je zowel zekerheid als gemoedsrust geeft. Zodra het papierwerk is getekend, weet je dat de verkoop doorgaat en kun je plannen gaan maken voor je volgende huis. 

Uit de hand verkopen kan dus zeer snel gaan en je bespaart ook enorm op commissielonen. Vind je niet meteen een betrouwbare koper? Er zijn vast wel wat vastgoedopkopers in de buurt

Wat zijn de nadelen van het uit de hand verkopen van je huis? 

nadelen uit de hand verkopen

Door je huis uit de hand te verkopen, laat je mogelijk geld liggen. Een vastgoedmakelaar kan je helpen gekwalificeerde kopers te vinden die tegen elkaar opbieden en bereid zijn de hoogste prijs voor je huis te betalen. 

Bovendien zal een makelaar alle bezoeken en de onderhandelingen voor je afhandelen, zodat jij je hier niet mee moet bezighouden. Als je ervoor kiest om zonder makelaar te verkopen, ben je zelf verantwoordelijk voor elk aspect van de verkoop van begin tot eind. 

Je huis uit de hand verkopen heeft zijn voor- en nadelen. Als je echter snel moet verhuizen of zekerheid zoekt bij de verkoop, dan kan deze methode zeker geschikt voor je zijn. 

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?