Vastgoed Opkopers

Huis verkopen via notaris – hoe werkt het?

huis verkopen via notaris

Als het tijd is om je huis te verkopen, heb je een paar verschillende opties. Je kunt de traditionele weg bewandelen en je huis aanbieden bij een vastgoedmakelaar, een snel bod ontvangen van een huisopkoper of je kunt iets anders proberen en je huis verkopen via een notaris. Alle methodes hebben hun voor- en nadelen die we hier gaan bespreken.

Voordelen huis verkopen via notaris

Een van de belangrijkste voordelen van het verkopen van je huis via een notaris is dat het veel van de stress uit het proces haalt. Als je je huis met een vastgoedmakelaar verkoopt, moet je bereid zijn om je huis op verschillende uren van de dag aan potentiële kopers te laten zien. Een notaris werkt eerder met kijkdagen (zowel als het via openbare verkoop als via Biddit verkocht wordt) waardoor je maar voor een beperkte tijd beschikbaar moet zijn.

Een ander voordeel is dat de notaris meestal zal overgaan tot een gratis schatting van uw huis (Jun: add link to previous article schatting huis door notaris) als je via hem verkoopt. 

Het laatste voordeel is dat je bespaart op commissiekosten. Als je via een makelaar verkoopt, neemt deze gewoonlijk 3-6% van de uiteindelijke verkoopprijs als commissie en dat kan dus al snel hoog oplopen.

Nadelen huis verkopen via notaris

Natuurlijk zijn er ook nadelen te bedenken. Een daarvan is dat het langer kan duren om je huis op deze manier te verkopen. Omdat notarissen minder gangbaar en flexibel zijn dan makelaars, is er niet zoveel belangstelling voor het kopen van huizen via hen. Daardoor kan het soms maanden of zelfs jaren duren om een koper te vinden.

Via Biddit verkopen werkt tegenwoordig wel al beter en sneller. Toch ga je niet altijd het bedrag krijgen dat je voor ogen had. Veel bieders op algemene verkopen willen juist een dealtje maken.

Een ander nadeel is dat je minder controle hebt over wie je huis koopt. Via een vastgoedmakelaar kun je kopers screenen en alleen aanbiedingen accepteren van degenen die in staat lijken om ook effectief te kopen. Bij verkoop via een notaris kan iedereen een bod uitbrengen.  

Conclusie: goed idee of niet?

voordelen nadelen verkoop notaris

Je huis verkopen via een notaris is een unieke optie die zowel voor- als nadelen heeft. Als je deze route overweegt, weeg dan de voor- en nadelen zorgvuldig af om te beslissen of het voor jou de juiste keuze is.
Het is ook steeds mogelijk om snel een vrijblijvend bod te ontvangen van een vastgoed investeerder.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?