Vastgoed Opkopers

Ik heb schulden en krijg een erfenis in België. Wat te doen en wat zijn de gevolgen?

Schulden erfenis krijgen

Als je een erfenis ontvangt, vraag je je misschien af hoe je dat geld kunt gebruiken om je schulden af te lossen. Het goede nieuws is dat je een paar mogelijkheden hebt. Hieronder bespreken we hoe je een erfenis kunt gebruiken om schulden in België af te lossen.

Contact opnemen met notaris nalatenschap

Het eerste wat je moet doen, is contact opnemen met de notaris die de nalatenschap behandelt. Die kan je vertellen of je fiscale of sociale schulden hebt die uit de erfenis betaald moeten worden. Als dit het geval is, zal de notaris deze rechtstreeks aflossen vanuit de erfenis. Zijn er geen sociale of fiscale schulden, dan ben je vrij om de erfenis naar eigen inzicht te gebruiken 

Wat als er geen fiscale of sociale schulden zijn?

Je kan de erfenis dan gewoon gebruiken om ze af te betalen. Het is echter belangrijk op te merken dat je daar zelf verantwoordelijk voor bent. Schuldeisers krijgen niet automatisch een deel van de erfenis en je kan dus zelf kiezen wat je doet met de vrijgekomen gelden of vastgoed. 

Het ontvangen van een erfenis kan een broodnodige financiële impuls geven. Als je je in deze positie bevindt en ook nog openstaande schulden hebt, zijn er een paar manieren waarop je het erfenisgeld kunt gebruiken om ze af te betalen. Zorg ervoor dat je contact opneemt met de notaris die de nalatenschap behandelt en denk na wat de juiste volgende stappen zijn. Heb je snel geld nodig en zit er vastgoed in de erfenis? Dan is het misschien wel een idee om vastgoed te verkopen aan de juiste betrouwbare opkoper.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?