Vastgoed Opkopers

Kosten notaris bij verkoop huis – hoeveel moet je betalen?

kosten notaris bij verkoop huis

Als je jouw huis verkoopt, zijn er verschillende kosten die je moet betalen. Hieronder vallen de kosten van een openbare verkoop, de eventuele kost van Biddit, de kosten van de notaris, en de algemene kosten van de akte. Hieronder zullen we elk van deze kosten bespreken zodat je weet wat je kunt verwachten bij de verkoop van jouw huis. 

Openbare verkoop kosten

Als je je huis verkoopt via de notaris, moet je ook een commissieloon betalen aan de notaris. Dit hangt af van de notaris, de ligging en wordt procentueel berekend. Soms kan deze kost oplopen tot 2% van de verkoopprijs.

Hoeveel kost een verkoop via Biddit?

Als je jouw huis verkoopt via Biddit komt er een extra kost bij die ligt tussen de 3.000 en € 5.000. Biddit is een online platform voor de openbare verkoop.

Honorarium van de notaris 

Het honorarium van de notaris wordt bij wet bepaald en vastgesteld. Het wordt procentueel berekend op de aankoopprijs. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe lager het percentage van het honorarium. 

Algemene kosten van de akte 

hoeveel kost een notaris

De algemene kosten van de akte zijn de kosten die de notaris maakt voor stedenbouwkundig en fiscaal onderzoek, het deponeren van de akte bij het hypotheekkantoor, certificaten, enz. Ze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de zaak, maar bedragen gemiddeld tussen € 700 en € 1.100 

Andere attesten en certificaten

Naast de kosten aan de notaris moet je ook nog enkele andere attesten en certificaten in orde brengen. De totale kost hiervan loopt op tot wel €3.520. In een apart artikel geven we een duidelijk overzicht van welke attesten bij verkoop van woning die je nodig hebt.

Geen kosten bij verkoop aan investeerder

Een investeerder in vastgoed neemt vaak bovenstaande kosten aan de notaris op zich. Het kan dus wel interessant zijn om een betrouwbare partij te contacteren via ons.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?