Vastgoed Opkopers

Nadelen huis verkopen en terughuren: wat zijn ze?

Nadelen huis verkopen en terughuren

Veel mensen denken dat het verkopen van hun huis en terughuren een geweldig idee is. Maar er zijn enkele nadelen aan deze regeling waar je je bewust van moet zijn voordat je een beslissing neemt. Hier zijn vier nadelen van je huis verkopen en terughuren.

1. Je krijgt een huisbaas

Huiseigenaar zijn betekent dat je emotionele waarde hecht aan je woning. Maar als je je huis verkoopt en terughuurt, heb je opeens ook een huisbaas, met wie je toch al enigszins goed moet kunnen opschieten.

2. Kosten kunnen hoger zijn dan gedacht 

Je moet het eens worden over de kosten voordat je een contract tekent. Veel mensen gaan huren omdat het maandelijks goedkoper is. Maar soms is dat niet zo: zorg dus dat je alle uitgaven en inkomsten doorneemt en vergelijkt.

3. Originele staat bewaren

Onderhoud kan een probleem zijn als je huurt. Als je de kleur van je appartement wilt veranderen, is de kans groot dat je het zelf moet schilderen. Weet alleen dat -wanneer je vertrekt- het appartement in principe in de oorspronkelijke staat en kleuren moet worden opgeleverd. 

4. Geen garantie

Een laatste nadeel is dat er geen garantie is als je huurt. Als de eigenaar je aan het eind van het contract vraagt te vertrekken, zul je helaas op zoek moeten naar een andere woonplek. Je weet dus niet -als je verhuist- of je er tien jaar later nog zult wonen. 

Nadelen afwegen tegen voordelen

kosten en huisbaas

Dat zijn dus vier nadelen van het verkopen van je huis en terughuren. Uiteraard zijn er ook voordelen – anders zou niemand het doen! Het is alleen belangrijk dat je je bewust bent van alle mogelijke valkuilen voordat je zo’n grote beslissing over je huis neemt.

Daarbovenop ga je al heel wat nadelen uit de weg als je werkt met een betrouwbare opkoper waar je goede afspraken mee kan maken. Nog op zoek? Contacteer ons en wij brengen je in contact met een opkoper waar je op kan rekenen.

Huis verkopen maar blijven wonen: de voordelen

Hieronder een korte oplijsting van de voordelen:

  • Als je jouw huis al helemaal had afgebetaald, heb je na verkoop ineens een aardige spaarpot waar je vanalles mee kan doen. Eindelijk zorgeloos genieten en doen waar je zin in hebt!
  • Het huurgeld ligt vast. Je moet niet zelf instaan voor onvoorziene kosten, renovatiewerken en variabele afbetalingen. Hierdoor weet je perfect waar je aan toe bent.
  • Er komt ook ineens een bepaalde flexibiliteit: ben je de woning beu? Dan ga je gewoon ergens anders huren.
  • Je moet niet meer instaan voor het jaarlijkse kadastraal inkomen en de dure brandverzekering voor eigenaars.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?