Vastgoed Opkopers

Onbewoonbaar verklaarde woning verkopen: plan van aanpak

Onbewoonbaar verklaarde woning verkopen

Als je erover denkt om je onbewoonbaar verklaarde woning te verkopen, zijn er een paar dingen die je moet weten. Ten eerste moet je de potentiële koper op de hoogte brengen van de toestand van het huis. Ten tweede moet elke advertentie voor de verkoop van het huis vermelden dat het onbewoonbaar is. 

De potentiële koper op de hoogte brengen

De eerste stap bij de verkoop van je onbewoonbare huis is het in kennis stellen van de potentiële koper. Dit moet sowieso gedaan worden door de notaris. 

Verplichte vermelding in advertentie

Bovendien moet elke advertentie voor de verkoop van het huis vermelden dat het onbewoonbaar is. Dit is om ervoor te zorgen dat de koper op de hoogte is van de toestand van het huis voordat hij een aankoop doet.

Uitvoeren van reparaties

Een onbewoonbaar verklaarde woning verkopen zal veel moeilijker zijn. Doorgaans is er voor dit type van vastgoed veel minder interesse. Het kan dan ook interessant zijn om al wat te renoveren voordat je doorgaat met de verkoop.

Verkopen aan een vastgoedkoper

Een vastgoedkoper maakt hier minder een probleem van: hij kijkt vooral naar het potentieel van de woning. Dit type koper is meestal op zoek naar een pand met veel renovatiewerk en is bereid het werk erin te steken om het weer bewoonbaar te maken. Als je erover denkt om je onbewoonbare huis te verkopen, dan kan een opkoper van onroerend goed de beste optie zijn.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?