Vastgoed Opkopers

Hoe rekeningen betalen na een overlijden in de familie?

rekeningen betalen na een overlijden in de familie

Het verlies van een geliefde is altijd moeilijk. Naast de emotionele stress zijn er ook veel praktische overwegingen om voor te zorgen. Een van de belangrijkste – en vaak over het hoofd geziene – taken is het afhandelen van rekeningen na een sterfgeval in de familie. Hieronder overlopen we enkele van de basisprincipes van wat je moet doen om deze belangrijke taak te regelen.

Bank op de hoogte stellen

Het eerste wat je moet doen is de bank op de hoogte brengen van het overlijden. De bank zal dan alle bankrekeningen en bankkaarten van de overledene en van de overlevende partner blokkeren. Ze zullen ook alle kluizen verzegelen die op naam van de overledene staan. Zodra de bank op de hoogte is gesteld, kunnen zij rechtstreeks instaan voor bepaalde betalingen zoals ziekenhuisrekeningen of begrafeniskosten. Neem dus contact op met uw bank hoe je dit allemaal kan betalen uit de geblokkeerde rekeningen.

5000 euro cash

Het is ook belangrijk op te merken dat de overlevende echtgenoot of wettelijk samenwonende gerechtigd is de helft van het totale saldo op rekeningen en spaarrekeningen op te nemen, tot een maximum van 5.000 euro. Dus als er nog openstaande rekeningen zijn die betaald moeten worden, kan dit een goede manier zijn om deze te betalen. 

Geen extra zorgen

Rekeningen betalen na een overlijden in de familie kan een moeilijke en overweldigende taak zijn. Maar door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat alle rekeningen van je dierbare op tijd en volledig worden betaald zonder extra kopzorgen. Sommige afspraken zijn anders per bank dus het is absoluut het beste om hen snel te raadplegen. Het verkopen van vastgoed uit een erfenis kan ook kopzorgen geven. Via ons kan je een betrouwbare opkoper van vastgoed terugvinden.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?