Vastgoed Opkopers

Schatting huis door notaris

Is het een goed idee om een huis te laten schatten door een notaris? Er zijn verschillende voor- en nadelen die we hieronder bespreken

Voordelen schatting door notaris

Schatting huis door notaris

Notarissen doen dit meestal gratis. Ze gaan de huisprijzen ook vaak meer waarheidsgetrouw schatten in vergelijking met vastgoedmakelaars. Een vastgoedmakelaar probeert vaak een hogere waarde te schatten om zo een contract met de verkoper af te sluiten, om nadien toch te zakken naar een lagere prijs.

Daarbovenop is een notaris een beëdigd ambtenaar gebonden aan een deontologische code: je kan er dus wel op vertrouwen dat een notaris steeds met goede bedoelingen zal schatten.

Kan je niet wachten? Via onze simulator kan je ook een online gratis schatting van uw huis aanvragen.

Nadelen schatting door notaris

Sommige notarissen hebben geen kaas gegeten van schatten. Dat is ook normaal: het is niet de essentie van hun beroep om huizen te schatten. Meestal teren ze op ervaring in de regio en schatten ze wat zij ongeveer denken, maar een exacte schatting is het niet.

Als je voor een schatting door een notaris kiest, kan je dus best kiezen voor een notaris die heel veel ervaring heeft en ook een zicht heeft op alle prijzen van panden in jouw omgeving. 

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?