Vastgoed Opkopers

Snel bouwgrond verkopen

snel bouwgrond verkopen

Als je in het bezit bent van een bouwgrond, vraag je je misschien af hoe je die snel kunt verkopen zodat je het geld elders kunt herinvesteren. Per slot van rekening kan een bouwgrond lastig zijn door bouwverplichtingen en onderhoud. Het is ook niet altijd gemakkelijk om kopers te vinden die bereid zijn om de hoogste prijs te betalen, zeker nu er zoveel onzekerheid is met oplopende kosten en variaties in prijzen. Er is momenteel geen enkele architect die nog vaste prijzen kan garanderen. Hier zijn een paar tips om je te helpen jouw bouwgrond snel te verkopen.

1. Zoek de bestemmingsplanvoorschriften voor de grond uit 

De eerste stap is uitzoeken wat er eigenlijk op je grond gebouwd mag worden. Verschillende soorten bestemmingsplannen staan verschillende mogelijkheden van bebouwing toe, en dit zal zowel invloed hebben op hoeveel je grond waard is als hoe moeilijk het zal zijn om kopers te vinden. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kan je gemeente of stedelijke dienst jou helpen.

2. Laat je grond schatten

Als je eenmaal weet wat er op je grond gebouwd kan worden, kan je een schatting laten uitvoeren. Dit zal je een goed idee geven van hoeveel je grond waard is en zal je helpen de prijs dienovereenkomstig te bepalen als je deze verkoopt.

3. Bezoekers aantrekken

Nu je weet hoeveel je grond waard is en wat erop gebouwd kan worden, is het tijd om potentiële kopers aan te spreken! Dit kan door te werken met een opkoper of vastgoedmakelaar, of je kan ook zelf gebruik maken van verschillende immowebsites.  Je kan ook een verkoopsbordje op de bouwgrond zelf plaatsen zodat mensen die langsrijden weten dat het te koop is.

4. Screen potentiële kopers zorgvuldig 

Je wil er zeker van zijn dat potentiële kopers serieus zijn over de aankoop. Zijn het dromers of hebben ze al een financieel plan voorhanden? Vraag potentiële kopers ook naar hun financiële situatie en hun plannen voor het perceel als ze het zouden kopen. Dit zal helpen om veel tijdverlies tegen te gaan.

Het verkopen van bouwgrond kan wat ingewikkelder zijn dan het verkopen van andere soorten onroerend goed, maar het is zeker mogelijk als je de juiste stappen neemt. Er zijn bovendien ook verschillende opkopers van bouwgronden die snel een bod kunnen uitbrengen.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?