Ontdek al onze kritische recensies

beoordelingen huis OPKOPERS IN VLAANDEREN

Wij vergeleken de grootste opkopers van vastgoed zodat jij een veilige keuze kan maken

Gebruik de tabel hieronder om de beste opkoper van huizen te vinden

Voor elke investeerder gebruiken we meer dan 17 gegevens om hen een score te geven

Bod & voorschot

We vergeleken verschillende beoordelingen online om te zien wie de beste prijs geeft voor vastgoed in Vlaanderen. Daarnaast analyseerden we welke ondernemingeen een cash voorschot geeft en hoe hoog dit voorschot is.

Snelheid

De snelheid van transactie geeft weer hoe lang het gemiddeld duurt om uw huis te verkopen aan de opkoper. Meer informatie en duiding zijn terug te vinden als je op "Volledige beoordeling" klikt.

VO Score

De Vastgoed Opkopers score is gebaseerd op een geavanceerd, veelzijdig, op maat gemaakt scoresysteem. Het houdt rekening met 17 verschillende verkoop- en authenticiteitsstatistieken. Het is momenteel de meest grondige beoordeling online.

En veel meer

Elke individuele beoordeling duurt maanden om te vervolledigen. In de tabel hieronder zie je maar een fractie van de data die wij hebben verzameld. Om alles te begrijpen, raden we aan om onze volledige beoordelingen te lezen.

Company

Regio

VO Score

Steden en randgemeenten in heel Vlaanderen

5/5

5,0 / 5

De huis opkoperHeel Vlaanderen

4.6/5

4,6 / 5

Snel uw huis verkopen review

Oost- en West-Vlaanderen

4.6/5

4,6 / 5

Heel Vlaanderen

4.5/5

4,5 / 5

Vlaanderen en Nederland

4.4/5

4,4 / 5

Oost- en West-Vlaanderen

4.3/5

4,3 / 5

De Huizenman review

Regio Antwerpen

4.1/5

4,2 / 5

Ruime omgeving Antwerpen

4.2/5

4,2 / 5

Belgische kust

4.1/5

4,1 / 5

Heel Vlaanderen

4.1/5

4,1 / 5

Heel Vlaanderen

4.1/5

4,1 / 5

Oost- en West-Vlaanderen

4/5

4,0 / 5

Beoordeling Cenconstruct

Heel Vlaanderen

4/5

4,0 / 5

West-Vlaanderen

4/5

4,0 / 5

Huizenkopers beoordeling

West-Vlaanderen

4/5

4,0 / 5

Heel Vlaanderen

4/5

4,0 / 5

Vlaanderen

4/5

4,0 / 5

Antwerpen

3.8/5

3,8 / 5

Vlaanderen

3.8/5

3,8 / 5

Vlaanderen

3.8/5

3,8 / 5

De Nationale Vastgoedportefeuille beordeeling

Vlaanderen en Nederland

3.8/5

3,8 / 5

Heel Vlaanderen

3.7/5

3,7 / 5

Heel Vlaanderen

3.6/5

3,6 / 5

Ruim Antwerpen

3.6/5

3,6 / 5

ikkoopuwhuis

Heel Vlaanderen

3.6/5

3,6 / 5

Provincie Antwerpen

3.5/5

3,5 / 5

Heel Vlaanderen

3.4/5

3,4 / 5

Veilig Contact

Door onze "Veilig Contact" functie kunnen wij u persoonlijk voorstellen aan onze streng gecontroleerde partner. We begeleiden u mee door het hele proces en vechten voor het hoogst mogelijke bod. We minimaliseren alle mogelijke risico's en zorgen voor een goede ervaring. Als u besluit om de "Veilig Contact"-functie te gebruiken, zijn er geen extra kosten aan verbonden. De "Veilig Contact"-service blijft altijd gratis voor het Vlaamse publiek.

Niet Geverifieerd

We verplichten niemand om onze streng gecontroleerde partners te gebruiken. Je kiest zelf bij welk bedrijf het meest voldoet aan uw noden en waar je het beste gevoel bij hebt. Als je besluit in zee te gaan met een bedrijf dat niet één van onze streng gecontroleerde partners is, kunnen we u wel niet gedurende het hele proces ondersteunen. We kunnen niet garanderen dat u de best mogelijke deal krijgt. Neem dus op eigen risico contact op met een "niet geverifieerd" bedrijf.

De voordelen en nadelen van het verkopen aan opkopers

Met een opkoper van vastgoed zal je snel kunnen verkopen: meestal doen zij een bod binnen de 24 uur nadat zij uw woning hebben bezocht en kan de verkoop binnen de 2 weken afgerond worden. 

Dit is dus veruit de snelste manier om uw vastgoed te verkopen.

Via een makelaar kan het toch snel enkele weken of maanden duren voordat het pand is verkocht omdat zij verschillende bezoekers laten langskomen die vaak ook geen bod doen. 

Meestal doet een opkoper wel een iets lager bod dan de marktwaarde. In ruil krijg je wel een snelle afhandeling zonder gedoe en papieren rompslomp.

Verkopen aan een opkoper is de ideale manier om snel geld te krijgen, inbeslagnames te vermijden, schulden of financiële problemen op te lossen, oude panden met veel werk te verkopen, vastgoed uit een erfenis te verkopen,… Vaak wordt een opkoper ook gebruikt om snel te verkopen in geval van een scheiding of een dringende verhuis. 

Vastgoed opkopers kopen uw woning gewoon zoals het is. Hierdoor krijg je niet te maken met de gebruikelijke voorbereiding die nodig is om veel potentiële kopers te ontvangen. 

Je moet dus helemaal niet overgaan tot renovatiewerk, reparaties, grondig kuisen, schilderen, tuinaanleg,…

Elke opkoper kan makkelijk door dit alles heen kijken en maakt geen probleem van kleinigheden. Zij doen een bod en kopen meestal binnen enkele weken (of zelfs dagen).

Anders dan bij een vastgoedmakelaar betaal je via de door ons geselecteerde partners geen makelaarsloon of andere geheime kosten.

Daarbovenop zorgen onze partners ook voor alle nodige documentatie zoals het asbestattest, het EPC-attest, bodemattest, keuringsattesten etc.

Bij een makelaar moet je zelf voor deze attesten zorgen en er ook zelf voor betalen. Daarbovenop nemen zij een commissie op de hele verkoopprijs die gemiddeld ligt tussen de 3 en 6% van het totale bedrag. Dit kan al snel hoog oplopen.

Bij een betrouwbare opkoper heb je nooit last van deze kosten: zij doen een bod waar je al dan niet mee akkoord gaat. Je krijgt dan ook dat bedrag helemaal op uw rekening. Geen geheime kosten of commissielonen dus.

De verkoop is niet alleen snel maar je weet ook exact wat je gaat krijgen.

Onze geverifieerde partners krijgen vaak de vraag om te helpen bij het leeghalen van de woning.  Na gezamenlijk overleg nemen zij ook vaak het leeghalen van de woning voor hun eigen rekening zodat deze zorg niet meer bij de verkoper ligt. 

Soms zijn er verkopers die hun woning willen verkopen om nadien terug te huren. Dit komt vaak voor als mensen hun oorspronkelijke investering willen verzilveren of wanneer zij het niet meer zien zitten om de hoge renovatiekosten zelf te betalen. Veel opkopers staan ervoor open om ook deze optie te bespreken.

De meeste opkopers bieden tussen de 70 en 95% van de waarde van uw vastgoed. 

Het hangt er vooral van af hoe snel je wil verkopen en met welke opkoper je te maken hebt. Als het een betrouwbare en ervaren opkoper is (met veel geld), ga je meestal een beter bod krijgen dan een opkoper die nog maar net is begonnen.

Het gaat ook om een vrije onderhandeling. Hoe sneller je wil verkopen, hoe lager zij gaan proberen bieden. Je gaat ook minder geld krijgen als je werkt met een frauduleuze opkoper, en niet met één van onze streng gecontroleerde partners.

In elk geval gaat het over zaken doen en geld verdienen: de opkoper heeft meestal ervaring in renovaties en kijkt vooral naar het toekomstig potentieel van uw vastgoed.

Je gaat dus zelf onderhandelen en een middenweg vinden waar jij je goed bij voelt. Elk bod is geheel vrijblijvend dus je loopt zelf geen enkel risico met het contacteren van een geverifieerde opkoper.

 

Als je te maken krijgt met een malafide of onbetrouwbare opkoper, komt het wel eens voor dat zij op het laatste moment afwijken van hun oorspronkelijk “overeengekomen” bod.

Dergelijke bedrijven bieden u in het begin hoge prijzen, laten u een contract tekenen en verlagen hun bod op het laatste moment met 15 tot 30%.

U zit echter vast aan het contract: ofwel moet u hun lagere bod accepteren, ofwel moet u wachten tot het contract afloopt vooraleer u het kan verkopen.

Daarom raden we u aan om samen te werken met één van onze doorgelichte partners waardoor zoiets onmogelijk kan gebeuren.

Sommige opkopers zeggen dat ze geen kosten aanrekenen maar doen dit uiteindelijk toch. Soms kan dit oplopen tot duizenden euro’s.

Om dit te voorkomen, raden we aan om samen te werken met één van onze geverifieerde partners of zelf zorgvuldig onderzoek te verrichten.

Als we het nog niet duidelijk hebben gemaakt herhalen we het nog eens: er zijn malafide opkopers actief in de vastgoedmarkt en hier moet je echt voor oppassen.

Hoe komt dit? Vastgoed snel verkopen is vaak stresserend en verwarrend, zeker als je dit nog nooit hebt gedaan.

Bepaalde oplichters maken hier gretig gebruik van.

Overweeg daarom om samen te werken met één van onze betrouwbare partners.

De voordelen om samen te werken met ons

Ons diepgaand beoordelingsproces zorgt ervoor dat je met een gerust hart een opkoper kan kiezen. Wij hebben alle lastige en ongemakkelijke vragen al gesteld. Als er een bedrijf zelfs maar een beetje verdacht of onbetrouwbaar overkomt, laten we dit ook duidelijk weten in onze beoordeling. Lees onze kritische reviews en oordeel zelf of je in zee wil gaan met een opkoper.

Als je via ons contact opneemt met een bedrijf, spreek je af met een veilige en eerlijke opkoper die wij helemaal hebben doorgelicht. Deze service is voor ons bezoeker helemaal gratis. Af en toe vragen we een verwijzingsvergoeding aan de doorgelichte partner zodat wij deze website kunnen onderhouden, maar voor jou blijft het dus volledig gratis.

We werken alleen met partners die door een strenge controle zijn gegaan en op meer dan 17 punten positief zijn beoordeeld. Met een onbetrouwbare opkoper gaan wij nooit in zee, zelfs als ze daar veel geld voor zouden betalen. We hebben geen verborgen agenda of bijbedoelingen. Alles wordt transparant uiteengezet in onze recensies, website en algemene voorwaarden.

Na een overlijden in de familie hebben wij ooit zelf een opkoper laten komen voor een oud vervallen pand. Het stoorde ons toen enorm dat er weinig transparantie is over opkopers en er geen objectieve bron met informatie bestaat. Hier is ook het idee ontstaan om anderen te helpen door het maken van deze website. Nu kan iedereen onpartijdige en onafhankelijke informatie over huis opkopers in België terugvinden.

Elke investeerder in vastgoed onderhandelt met de verkoper en hoopt ook op een goede investering voor zijn eigen portemonnee. Dat is logisch en geen probleem. We hebben wel een probleem met malafide opkopers die terugkomen op hun eerder bod, druk uitoefenen op de verkoper, beloftes niet nakomen of geheime kosten aanrekenen. Via onze vooraf gescreende partners weet je dat je een eerlijke prijs krijgt voor uw vastgoed en er geen duistere praktijken aan te pas komen. Zo minimaliseer je risico's en weet je exact hoeveel geld je zal ontvangen.

Voor veel mensen die hun eigendom verkopen, is snelheid van essentieel belang. Het helpt hierbij om snel een betrouwbare opkoper te vinden die de woning snel en voor de hoogst mogelijke prijs kan kopen. Voorkom uren van tijdverspilling met onbetrouwbare opkopers die voor veel spanning en stress zorgen. In bovenstaande tabel vind je alle statistieken en feiten terug die nodig zijn om een intelligente beslissing te nemen. Zo heb je in enkele klikken toegang tot het neusje van de zalm op gebied van opkopers in België.

Ons doel is om objectief tewerk te gaan op basis van data en publieke gegevens. We focussen hier op feiten en laten ons gevoel of andere factoren niet meespelen. Dit maakt dat jij een doordachte beslissing kan maken op basis van echte feiten en statistieken in plaats van een subjectieve mening. Ga door onze website en ontdek het zelf.

Het wereldje van opkopers in Vlaanderen is onbekend voor velen en vaak ook niet transparant. Hoe kan je de juiste keuze maken als je niet weet wie je kan vertrouwen? Je kan zelf uren op Google rondzoeken en uiteindelijk niets wijzer worden. Wij hebben research gedaan zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Ga door onze kritische beoordelingen en artikels om alle verwarring weg te halen.

Denk je aan verkopen maar weet je niet wie je kan vertrouwen?

Als er iets niet duidelijk is of je niet zeker weet wie je kan vertrouwen, bel ons dan gerust op zodat wij je kunnen helpen.

Wij begeleiden geheel vrijblijvend en zorgen er voor dat jij veilig en aan de hoogst mogelijke prijs verkoopt.

Meer ontdekken:

Simulatie:

Online vastgoed schatting

Meer lezen >>

Advies:

Hoeveel vraagt een immokantoor?

Meer lezen >>

Advies:

Appartement verkopen zonder makelaar

Meer lezen >>