Vastgoed Opkopers

Een verhuurd appartement verkopen: Wat je moet weten

verhuurd appartement verkopen

Denk je erover om een verhuurd appartement te verkopen? Zo ja, dan zijn er een paar dingen die je moet weten. Eerst en vooral betekent de verkoop van een appartement niet dat je huurders moeten verhuizen. De nieuwe eigenaar neemt gewoon het huidige huurcontract over. Er zijn echter wel een paar dingen om in gedachten te houden als je deze keuze maakt. 

Verhuurd appartement verkopen: voor- en nadelen

Er zijn zowel voor- als nadelen aan het verkopen van een verhuurd appartement. Aan de positieve kant hoef je je niet meer bezig te houden met het zijn van een verhuurder. Ook kun je de opbrengst van de verkoop in eigen zak steken en gebruiken voor wat je maar wilt. Aan de andere kant heeft de nieuwe eigenaar alle plichten van een goede huisbaas. 

Wat met de huurders na verkoop?

Een nieuwe eigenaar heeft ook dezelfde plichten naar de huurders toe. Hij zal rekening moeten houden met de bestaande huurovereenkomst.

Sommige huurders zullen niet blij zijn omdat de verkoop een bepaalde spanning en onwetendheid met zich mee brengt. Gaat de nieuwe eigenaar de huurovereenkomst beëindigen? Gaat hij er zelf in wonen? Wil hij renoveren of de huurprijs aanpassen?

Uiteindelijk zijn dit de nadelen als huurder; daar kiezen zij ook voor. Het kan wel helpen om transparant en eerlijk te communiceren naar de huurders zodat zij niet te lang in onwetendheid leven.

Wat met het huurcontract?

Het is belangrijk om aan potentiële kopers mee te delen dat het appartement momenteel verhuurd is. Het huurcontract gaat namelijk automatisch over naar de nieuwe eigenaar. Dezelfde bepalingen zullen dus ook van toepassing blijven en bijvoorbeeld de opgenomen opzegtermijn blijft van toepassing. Het is aangeraden om het huurcontract op te nemen als bijlage bij de verkoopscompromis bij de notaris. 

Uiteindelijk hangt de verkoop en de beslissing af van je persoonlijke situatie en wat het beste voor je is. Er zijn enkele zaken om rekening mee te houden, maar je mag zeker overgaan tot verkoop van een verhuurd appartement.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?