Vastgoed Opkopers

Verkoop op lijfrente? Dit zijn de voor- en nadelen

verkoop op lijfrente voor- en nadelen

Als je overweegt je huis te verkopen op lijfrente, dan ben je niet de enige. Het is een populaire optie in België, vooral voor senioren die in hun huis willen blijven wonen maar extra inkomen nodig hebben. Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van dit type verkoop, zodat je de beste beslissing voor jouw situatie kunt nemen.

Voordelen van verkoop op lijfrente

Er zijn verschillende voordelen aan het verkopen van je huis op een lijfrente. Ten eerste ontvang je een extra, belastingvrij inkomen. Dit kan vooral nuttig zijn als extratje bovenop jouw pensioen. Meestal komt het maandelijkse bedrag dat je krijgt ongeveer overeen met datgene dat je zou krijgen als je het huis zou verhuren.

Daarnaast ontvang je meestal een startbedrag of boeket, dat meestal 10-20% van de verkoopwaarde is. Dit eenmalige bedrag kun je gebruiken voor wat je maar nodig hebt, of het nu gaat om reizen, cadeautjes aan kleinkinderen of iets heel anders. 

Een ander voordeel is dat je de garantie hebt dat je in je huis kunt blijven wonen zolang je wilt of kunt. Als je nog heel lang blijft wonen, kan het zijn dat je uiteindelijk meer ontvangt dan via een normale verkoop. 

Nadelen van de verkoop op lijfrente

verkoop op lijfrente nadelen

Er zijn ook enkele nadelen aan het verkopen van je huis op een lijfrente. Een daarvan is dat erfgenamen bij overlijden minder geld krijgen, omdat een deel van de verkoopprijs afhankelijk is van hoe lang je leeft. 

Het is ook veel moeilijker om kopers te vinden voor de verkoop op lijfrente: meestal wil een koper meteen in het huis gaan wonen, wat dus niet mogelijk is bij een lijfrente. 
Tenslotte ontvang je in het begin een kleiner startkapitaal, omdat een deel van de verkoopwaarde na verloop van tijd wordt uitgekeerd. Als je meteen een hoger bedrag wil ontvangen voor uw vastgoed, kan het interessant zijn om een professionele vastgoedopkoper te contacteren.

Delen:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Populaire pagina's

Misschien ook interessant...

Ontvang een online schatting voor uw vastgoed

Binnen de minuut ontvang je een accuraat beeld van de prijs die je kan krijgen voor uw vastgoed. Onze verkoop simulator gebruikt de laatste technologie en artificiële intelligentie om je 24/7 bij te staan. Je ontvangt meteen een schatting.

Onze schattingsimulator voor vastgoed zal meteen een exclusief rapport genereren rekening houdende met alle informatie die jij hebt gegeven. Op basis van jouw input kan onze tool een schatting op maat genereren.

Nadat je een gepersonaliseerde schatting ontvangt, kan je in aanmerking komen voor een vrijblijvend gesprek met één van onze beste en streng gecontroleerde partners. Zij adviseren u hoe je uw vastgoed snel & efficiënt aan de hoogst mogelijke prijs kan verkopen.

Gerelateerde artikels

× Vastgoed snel verkopen?